ВИДЕО: Најдобрите 10 претекнувања во досегашниот тек од Ф1 сезоната

На половина од Ф1 сезоната, односно по 12 извозени трки, направен е пресек на најдобрите претекнувања во изминатите шест месеци. Најзастапен на листата е Чарлс Леклерк од Ферари кој има три од вкупно десет атрактивни потези. Исто така, тој е „жртвата“ на Макс Верстапен во најголемото возбудување во првиот дел од сезоната според навивачите. Уживате