притисни ентер »

И Кина стигна на Марс (ВИДЕО)

И Кина стигна на Марс (ВИДЕО)

Кина соопшти дека нејзиниот вселенски брод Тјанвен 1 влегол во орбитата на Марс од каде, во текот на следните месеци ќе го одреди местото за спуштање на својот истражувачки ровер. Кинеската Национална вселенска служба соопшти дека вселенскиот брод ќе ги мине следните три месеци во орбитата на Марс пред спуштањето на модулот со истражувачкиот ровер

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

ФУТУРАМА Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс 3 минути 1 1 Кина објави дека вселенското летало Тијанвен-1 денеска влезе во орбитата на Марс, од каде, наредниве месеци ќе го одреди местото за слетување на истражувачкиот ровер. Кинеската национална вселенска агенција објави дека вселенското летало ќе ги мине следните три месеца во орбитата

Роверот на НАСА снимил чудни звуци на површината на Марс (ВИДЕО)

Роверот на НАСА снимил чудни звуци на површината на Марс (ВИДЕО)

Оваа панорама, направена на 20 февруари 2021 година од навигарските камери Навкамс на роверот, е составена од шест индивидуални слики откако пристигнаа на Земјата. Клучна цел на мисијата на „Perseverance“ на Марс е астробиолошко истражување кое вклучува пребарување знаци на древен микробиолошки живот. Роверот ќе ја анализира геологијата на планетата

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кина објави дека вселенското летало Тијанвен-1 денеска влезе во орбитата на Марс, од каде, наредниве месеци ќе го одреди местото за слетување на истражувачкиот ровер. Кинеската национална вселенска агенција објави дека вселенското летало ќе ги мине следните три месеца во орбитата на Марс пред да го отпушти модулот со роверот што ќе ја снима површината

(Фото) И кинескиот ровер стигна на Марс

(Фото) И кинескиот ровер стигна на Марс

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1566809029200-0’); }); Кинеските власти соопштија дека нејзиниот вселенски брод „Тианвен-1“, денес влегол во орбитата на Марс. Во наредните месеци, тој ќе бара место каде ќе го спушти кинескиот ровер. Од Кинеската Национална вселенска служба, соопштија дека вселенското летало наредните три

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кина објави дека вселенското летало Тијанвен-1 денеска влезе во орбитата на Марс, од каде, наредниве месеци ќе го одреди местото за слетување на истражувачкиот ровер. Кинеската национална вселенска агенција објави… Текстот Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс е превземен од USB.mk . The post Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата

(Фото) И кинескиот ровер стигна на Марс

(Фото) И кинескиот ровер стигна на Марс

Кинеските власти соопштија дека нејзиниот вселенски брод „Тианвен-1“, денес влегол во орбитата на Марс. Во наредните месеци, тој ќе бара место каде ќе го спушти кинескиот ровер. Од Кинеската Национална вселенска служба, соопштија дека вселенското летало наредните три месеци ќе ги мине во орбитата на Марс, пред да го спушти модулот со истражувачкиот

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кина објави дека вселенското летало „Тијанвен-1“ денеска влезе во орбитата на Марс, од каде, наредниве месеци ќе го одреди местото за слетување на истражувачкиот ровер. Кинеската национална вселенска агенција објави дека вселенското летало ќе ги мине следните три месеца во орбитата на Марс пред да го отпушти модулот со роверот што ќе ја снима површината

Како Србинка го спушти роверот на Марс? (ВИДЕО)

Како Србинка го спушти роверот на Марс? (ВИДЕО)

ФУТУРАМА Како Србинка го спушти роверот на Марс? (ВИДЕО) 1 минута 1 1 Драгана Перковиќ Мартин од Белград била дел од тимот на NASA, кој го спушти роверот Perservance на Марс. Таа била задолжена за радарските системи, пренесува „РТС“. „Мојот тим беше задолжен за правење на радарите кои даваат податоци за брзината на движењето на возилото до површината

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кина објави дека вселенското летало „Тијанвен-1“ денеска влезе во орбитата на Марс, од каде, наредниве месеци ќе го одреди местото за слетување на истражувачкиот ровер. Кинеската национална вселенска агенција објави дека вселенското летало ќе ги мине следните три месеца во орбитата на Марс пред да го отпушти модулот со роверот што ќе ја снима површината

Црвената планета: Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Црвената планета: Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кина објави дека вселенското летало „Тијанвен-1“ денеска влезе во орбитата на Марс, од каде, наредниве месеци ќе го одреди местото за слетување на истражувачкиот ровер. Кинеската национална вселенска агенција објави дека вселенското летало ќе ги мине следните три месеца во орбитата на Марс пред да го отпушти модулот со роверот што ќе ја снима површината

Како Србинка го спушти роверот на Марс? (ВИДЕО)

Како Србинка го спушти роверот на Марс? (ВИДЕО)

Драгана Перковиќ Мартин од Белград била дел од тимот на NASA, кој го спушти роверот Perservance на Марс. Таа била задолжена за радарските системи, пренесува „РТС“. „Мојот тим беше задолжен за правење на радарите кои даваат податоци за брзината на движењето на возилото до површината на Марс и растојанието на возилото до површината на планетата. Ние

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

– Кина објави дека вселенското летало „Тијанвен-1“ денеска влезе во орбитата на Марс, од каде, наредниве месеци ќе го одреди местото за слетување на истражувачкиот ровер. Кинеската национална вселенска агенција објави дека вселенското летало ќе ги мине следните три месеца во орбитата на Марс пред да го отпушти модулот со роверот што ќе ја снима површината

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кина објави дека вселенското летало „Тијанвен-1“ денеска влезе во орбитата на Марс, од каде, наредниве месеци ќе го одреди местото за слетување на истражувачкиот ровер. Кинеската национална вселенска агенција објави дека вселенското летало ќе ги мине следните три месеца во орбитата на Марс пред да го отпушти модулот со роверот што ќе ја снима површината

Како Србинка го спушти роверот на Марс? (ВИДЕО)

Како Србинка го спушти роверот на Марс? (ВИДЕО)

Драгана Перковиќ Мартин од Белград била дел од тимот на NASA, кој го спушти роверот Perservance на Марс. Таа била задолжена за радарските системи, пренесува „РТС“. „Мојот тим беше задолжен… Текстот Како Србинка го спушти роверот на Марс? (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Како Србинка го спушти роверот на Марс? (ВИДЕО) appeared first on M Express

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кина објави дека вселенското летало „Тијанвен-1″ денеска влезе во орбитата на Марс, од каде, наредниве месеци ќе го одреди местото за слетување на истражувачкиот ровер. Кинеската национална вселенска агенција објави дека вселенското летало ќе ги мине следните три месеца во орбитата на Марс пред да го отпушти модулот со роверот што ќе ја снима површината

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кинескиот вселенски брод влезе во орбитата на Марс

Кина објави дека вселенското летало „Тијанвен-1“ денеска влезе во орбитата на Марс, од каде, наредниве месеци ќе го одреди местото за слетување на истражувачкиот ровер. Кинеската национална вселенска агенција објави дека вселенското летало ќе ги мине следните три месеца во орбитата на Марс пред да го отпушти модулот со роверот што ќе ја снима површината

НАСА сподели ново неверојатно видео од слетувањето на роверот на Марс

НАСА сподели ново неверојатно видео од слетувањето на роверот на Марс

Американската Национална воздушно-вселенска агенција (НАСА) објави видео од слетувањето на своето робот-возило „Упорност“ на Марс. Тоа е прво од ваков вид, по што мисијата на Црвената Планета започна во четвртокот. Видеото кое трае нешто повеќе од три минути има сцени направени со неколку камери поставени на различни места на роверот, откако тој влезе