притисни ентер »

Над 70% намален и бројот на туристите и бројот на ноќевања во Македонија

Над 70% намален и бројот на туристите и бројот на ноќевања во Македонија

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

ТУРИЗМОТ ПРЕД ЦЕЛОСЕН КРАХ: Бројот на туристи намален за 71,8 проценти

ТУРИЗМОТ ПРЕД ЦЕЛОСЕН КРАХ: Бројот на туристи намален за 71,8 проценти

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

ТУРИЗМОТ ПРЕД ЦЕЛОСЕН КРАХ: Бројот на туристи намален за 71,8 проценти

ТУРИЗМОТ ПРЕД ЦЕЛОСЕН КРАХ: Бројот на туристи намален за 71,8 проценти

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

Бројот на туристи во земјава намален за 71,8 отсто

Бројот на туристи во земјава намален за 71,8 отсто

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

Бројот на туристи намален за над 70 отсто

Бројот на туристи намален за над 70 отсто

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата,

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај странските туристи. Бројот на туристите во јуни 2020 година изнесувал 5.210, а бројот на ноќевањата 14.179.Во однос

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Фото: Д. Перковски Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Фото: Б. Грданоски Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните

Бројот на туристи во јуни намален за над 95 отсто во однос на минатата година

Бројот на туристи во јуни намален за над 95 отсто во однос на минатата година

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Скопје, 12 август 2020 () – Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните

Бројот на туристи во Македонија намален за 71,8 отсто

Бројот на туристи во Македонија намален за 71,8 отсто

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Бројот на туристи намален за 71,8 отсто, а на ноќевањата за 71,3 проценти

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај

Туризмот продолжува да тоне! Во јуни пад од 95,6 проценти кај туристите и 94,6 проценти кај ноќевањата

Туризмот продолжува да тоне! Во јуни пад од 95,6 проценти кај туристите и 94,6 проценти кај ноќевањата

Пандемијата со ковид-19 најмногу ја погоди туристичката дејност која и во јуни продолжува да бележи катастрофални резултати. Според денешните податоци на Државниот завод за статистика (ДЗС) во јуни бројот на туристите изнесувал 5.210, а на остварените ноќевања 14.179. При тоа, туристи имало за 95,6 проценти помалку во споредба со истиот месец лани,

Бројот на туристи во јуни намален за 95,6% во Македонија

Бројот на туристи во јуни намален за 95,6% во Македонија

Бројот на туристи во јуни оваа година изнесува 5.210, а бројот на ноќевањата изнесува 14.179, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на туристи во јуни 2020 година, во однос на јуни 2019 година, е намален за 95,6%, а бројот на ноќевањата е намален за 94,6%. Бројот на домашни туристи во јуни 2020 година, во однос на јуни 2019