притисни ентер »

Швајцарија забранува јавни собири поради коронавирусот

Швајцарија забранува јавни собири поради коронавирусот

Швајцарската влада објави дека ги забранува сите „јавни и приватни“ собири во земјата, како мерка за да се спречи ширењето на коронавирусот. Мерката ќе стапи на сила веднаш и ќе трае до 15 март, пренесува АП. Владата соопшти дека мерката се очекува да обезбеди ефикасна заштита на луѓето во Швајцарија и јавното здравство и би требало да го спречи ширењето

Швајцарија забранува јавни собири поради коронавирусот

Швајцарија забранува јавни собири поради коронавирусот

Швајцарската влада објави дека ги забранува сите „јавни и приватни“ собири во земјата, како мерка за да се спречи ширењето на коронавирусот. Мерката ќе стапи на сила веднаш и ќе трае до 15 март, пренесува АП. Владата соопшти дека мерката се очекува да обезбеди ефикасна заштита на луѓето во Швајцарија и јавното здравство и би требало да го спречи ширењето

Швајцарија забранува јавни собири поради коронавирусот

Швајцарија забранува јавни собири поради коронавирусот

Швајцарската влада објави дека ги забранува сите „јавни и приватни“ собири во земјата, како мерка за да се спречи ширењето на коронавирусот. Мерката ќе стапи на сила веднаш и ќе трае до 15 март, пренесува АП. Владата соопшти дека мерката се очекува да обезбеди ефикасна заштита на луѓето во Швајцарија и јавното здравство и би требало да го спречи ширењето

Откажан саемот за автомобили во Женева

Откажан саемот за автомобили во Женева

Иако организаторите на женевскиот автомобилски саем во четврток соопшија дека манифестацијата ќе се одржи по планот од 3 до 15 март, новонастанатите околности и зголемениот број на заразени од коронавирус влијаеја на тоа швајцарските федерални власти да донесат одлука која всушност го забранува одржувањето на саемот во таа земја. Владата на Швајцарија

Откажувањето на Автосаемот во Женева ќе го чини градот 250 милиони евра

Откажувањето на Автосаемот во Женева ќе го чини градот 250 милиони евра

Автосаемот во Женева нема да се одржи за првпат во последните 71 година, потврди организаторот „Палекспо“. Ова уследи откако швајцарската влада донесе одлука за забрана на сите манифестации на кои присуствуваат најмалку 1.000 луѓе, како мерка на заштита против ширењето на коронавирусот. Од „Палекспо“ велат дека откажувањето на саемот ќе ја чини локалната

Саемот во Женева ќе се одржи и покрај коронавирусот

Саемот во Женева ќе се одржи и покрај коронавирусот

И покрај најавите за можното одложување или откажување на годинешниот Саем за автомобили во Женева поради епидемијата, потврдено е дека истиот ќе се одржи Првиот случај на коронавирус регистриран во Швајцарија, како и генералната состојба со епидемијата која владее во северниот дел од Италија на границата со Швајцарија, нема да го запре одржувањето