притисни ентер »

Новата највисока зграда во ЕУ надмина 310 метри (ВИДЕО)

Новата највисока зграда во ЕУ надмина 310 метри (ВИДЕО)

Варшавската кула, облакодерот во центарот на главниот град на Полска, стана највисоката зграда во Европската Унија по поставувањето на 80-метарската игла. Со тоа вкупната висина на градбата надмина 310 метри, соопшти проектантот. Кулата е дело на словачката компанија ХБ Реавис која се бави со инвестиции, проектирање, градежништво, трговија со недвижности,

Во Варшава изградена новата највисока зграда во Европа

Во Варшава изградена новата највисока зграда во Европа

Варшавскиот облакодер, во центарот на главниот град на Полска, стана највисока зграда во Европската Унија по поставувањето на 80-метарската игла. Со тоа, вкупната височина надмина 310 метри, соопшти проектантот. Зградата е дело на словачката компанија HB Reavis која се занимава со вложувања, проектирање, градежништво, недвижности, управување и советување