притисни ентер »

Груби: Со официјализација на албанскиот јазик земјата доби полојални граѓани

Груби: Со официјализација на албанскиот јазик земјата доби полојални граѓани

Првиот вицепремиер и министер за политички систем, Артан Груби, денеска присуствуваше на свечената церемонија за доделување на 65 сертификати за преведувачи во државните институции, кои успешно ја завршија обуката организирана од страна на Агенцијата за примена на јазикот за преведување и лекторирање на албански и македонски јазик. Овој настан беше

Груби: Со официјализација на албанскиот јазик земјата доби полојални граѓани

Груби: Со официјализација на албанскиот јазик земјата доби полојални граѓани

Првиот вицепремиер и министер за политички систем, Артан Груби, денеска присуствуваше на свечената церемонија за доделување на 65 сертификати за преведувачи во државните институции, кои успешно ја завршија обуката организирана од страна на Агенцијата за примена на јазикот за преведување и лекторирање на албански и македонски јазик. Овој настан беше

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија многу полојални граѓани

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија многу полојални граѓани

Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците, напротив се добија многу полојални заедници,

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а добивме многу полојални граѓани

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а добивме многу полојални граѓани

Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од сè е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците. Напротив, се добија многу полојални заедници,

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а добивме многу полојални граѓани

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а добивме многу полојални граѓани

Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од сè е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците. Напротив, се добија многу полојални заедници,

Груби тврди: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а најмалку Македонците

Груби тврди: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а најмалку Македонците

Од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците, напротив се добија многу полојални заедници, многу полојални граѓани затоа што колку е полојална државата кон граѓаните и заедниците, толку се полојални граѓаните и заедниците кон државата, вели првиот вицепремиер и министер

Груби: Со употребата на албанскиот јазик најмалку изгубија Македонците

Груби: Со употребата на албанскиот јазик најмалку изгубија Македонците

Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците, напротив се добија многу полојални заедници,

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија многу полојални граѓани

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија многу полојални граѓани

Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците, напротив се добија многу полојални заедници,

Груби: Во Владата и Собранието секој ден се зборува албанскиот јазик, најмалку изгубија Македонците

Груби: Во Владата и Собранието секој ден се зборува албанскиот јазик, најмалку изгубија Македонците

Груби: Во Владата и Собранието секој ден се зборува албанскиот јазик, најмалку изгубија Македонците Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен

Груби: Никој не загуби од тоа што денеска секаде во Македонија се зборува албански јазик

Груби: Никој не загуби од тоа што денеска секаде во Македонија се зборува албански јазик

Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците, напротив се добија многу полојални заедници,

ГРУБИ И ЦАРОВСКА: Македонците најмалку изгубија од тоа што денес албански се зборува во Владата, во Собранието, кај Пендаровски…

ГРУБИ И ЦАРОВСКА: Македонците најмалку изгубија од тоа што денес албански се зборува во Владата, во Собранието, кај Пендаровски…

Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците, напротив се добија многу полојални заедници,

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија многу полојални граѓани

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија многу полојални граѓани

– Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците, напротив се добија многу полојални заедници,

Груби: Во Владата и Собранието секој ден се зборува албанскиот јазик, најмалку изгубија Македонците

Груби: Во Владата и Собранието секој ден се зборува албанскиот јазик, најмалку изгубија Македонците

Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците, напротив се добија многу полојални заедници,

ФОТО | Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија многу полојални граѓани

ФОТО | Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија многу полојални граѓани

ФОТО | Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија многу полојални граѓани К. С. Пред 3 минути Фото: Facebook/Артан Груби Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот

Гpyби: Во Владата и Собранието секој ден се зборува албанскиот јазик, најмaлкy изгyбиja Македонците

Гpyби: Во Владата и Собранието секој ден се зборува албанскиот јазик, најмaлкy изгyбиja Македонците

Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците, напротив се добија многу полојални заедници,

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија полојални граѓани

Груби: Со употребата на албанскиот јазик не загуби никој, а се добија полојални граѓани

Сведоци сте дека во Влада се зборува албански јазик, секој ден во Собранието се зборува албански, како и во канцеларијата на претседателот на државата, но најважно од се е дека од употребата на албанскиот јазик, како придобивка од Охридскиот рамковен договор не изгуби никој, најмалку изгубија Македонците. Напроти,в се добија многу полојални заедници,