притисни ентер »

Бројот на посетите на Замокот Версај во драстично опаѓање поради недостиг на странски туристи

Бројот на посетите на Замокот Версај во драстично опаѓање поради недостиг на странски туристи

Замокот Версај изгуби 45 милиони евра поради намалениот број посети за време на мерките на изолација, изјави претседателката на музејот Кетрин Пегард, која смета дека мора да се преиспита економскиот модел на оваа установа, јави дописникот на МИА. Посетеноста на Версај „падна“ во отсуство на странски туристи, со само 10.000 посетители дневно во моментот,

Франција: Версај во загуба од 45 милиони евра поради пандемијата

Франција: Версај во загуба од 45 милиони евра поради пандемијата

Една од најголемите туристички атракции во Европа, замокот Версај во Франција, е во загуба од 45 милиони евра поради намалениот број посети за време на мерките на изолација, изјави претседателката на музејот Кетрин Пегард, која додаде дека мора да се преиспита економскиот модел на оваа установа. Посетеноста на Версај опадна во отсуство на странски

Версај изгуби 45 милиони евра заради намален број на странски туристи

Версај изгуби 45 милиони евра заради намален број на странски туристи

Франција – Замокот Версај изгуби 45 милиони евра поради намалениот број посети за време на мерките на изолација, изјави претседателката на музејот Кетрин Пегард, која смета дека мора да се преиспита економскиот модел на оваа установа, јави дописникот на МИА. Посетеноста на Версај „падна“ во отсуство на странски туристи, со само 10.000 посетители дневно