Електрично автомобилче може да се вози без дозвола со месечен надомест од 19,99 евра (ВИДЕО)

Веќе се запознавме со атрактивниот автомобил пред околу една година кога беше претставен во Женева. Нема потреба да се трошат зборови за симпатичниот дизајн, но треба да се потенцираат екстремно компактните димензии, во должина од 2,4 метри и ширина од 1,39 метри. Има две седишта и погонот е електричен. Батеријата од 5,5 kWh обезбедува опсег од 70