притисни ентер »

Царовска: Опозицијата да објасни зошто блокира раст на плати

Царовска: Опозицијата да објасни зошто блокира раст на плати

Економската и правната сигурност на наставниците е приоритет за Владата и за таа цел е подготвено законско решение со кое се гарантираат првата на наставниот кадар и стручните соработници, рече министерката за образование и наука Мила Царовска при денешната посета на кумановското основно училиште „Христијан Карпош“, каде во тек е реконструкција на

Царовска: Економската сигурност на наставниците приоритет на Владата, опозицијата го блокира растот на плати

Царовска: Економската сигурност на наставниците приоритет на Владата, опозицијата го блокира растот на плати

Царовска: Економската сигурност на наставниците приоритет на Владата, опозицијата го блокира растот на плати М.Т. Пред 4 минути Фото: Министерство за образование и наука Економската и правната сигурност на наставниците е приоритет за Владата и за таа цел е подготвено законско решение со кое се гарантираат првата на наставниот кадар и стручните соработници,

Царовска: ВМРО-ДПМНЕ им должи одговори на наставниците зошто блокира раст на плати

Царовска: ВМРО-ДПМНЕ им должи одговори на наставниците зошто блокира раст на плати

Министерката за образование и наука Мила Царовска ги повика наставниците да побараат објаснување од опозициските пратеници зошто не ја почитуваат и вреднуваат работата на наставниот кадар и се против законските измени кои ги блокираат во Собрание, а со кои се унапредуваат правата и економската сигурност на наставниот кадар. Царовска истакна дека економската

Царовска: ВМРО-ДПМНЕ им должи одговори на наставниците зошто блокира раст на плати и вработување на неопределено

Царовска: ВМРО-ДПМНЕ им должи одговори на наставниците зошто блокира раст на плати и вработување на неопределено

Министерката за образование и наука Мила Царовска ги повика наставниците да побараат објаснување од опозициските пратеници зошто не ја почитуваат и вреднуваат работата на наставниот кадар и се против законските измени кои ги блокираат во Собрание, а со кои се унапредуваат правата и економската сигурност на наставниот кадар. Царовска истакна дека економската

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници

ВМРО-ДПМНЕ знае само да кочи да блокира и да работи против интересите на граѓаните. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ во Комисијата за образование, повторно ги блокираат измените и дополнувањата на Законот за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта. Ништо не е променето во ВМРО-ДПМНЕ, продолжуваат со блокади, откако пред еден

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

„ВМРО-ДПМНЕ знае само да кочи да блокира и да работи против интересите на граѓаните. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ во Комисијата за образование, повторно ги блокираат измените и дополнувањата на Законот за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта“, велат од СДСМ. „Ништо не е променето во ВМРО-ДПМНЕ, продолжуваат со блокади,

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ во Комисијата за образование, повторно ги блокираат измените и дополнувањата на Законот за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта. Ништо не е променето во ВМРО-ДПМНЕ, продолжуваат со блокади, откако пред еден месец со навреди, закани и обиди за физички напади се спротивставија на унапредувањето

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ се противи 4.700 наставници да добијат трајно вработување

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ се противи 4.700 наставници да добијат трајно вработување

ВМРО-ДПМНЕ знае само да кочи да блокира и да работи против интересите на граѓаните. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ во Комисијата за образование, повторно ги блокираат измените и дополнувањата на Законот за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта. Ништо не е променето во ВМРО-ДПМНЕ, продолжуваат со блокади, откако пред еден

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

„ВМРО-ДПМНЕ знае само да кочи да блокира и да работи против интересите на граѓаните. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ во Комисијата за образование, повторно ги блокираат измените и дополнувањата на Законот за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта“, велат од СДСМ. „Ништо не е променето во ВМРО-ДПМНЕ, продолжуваат со блокади,

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

СДСМ: Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

ВМРО-ДПМНЕ знае само да кочи да блокира и да работи против интересите на граѓаните. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ во Комисијата за образование, повторно ги блокираат измените и дополнувањата на Законот за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта. Ништо не е променето во ВМРО-ДПМНЕ, продолжуваат со блокади, откако пред еден

Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

ВМРО-ДПМНЕ знае само да кочи да блокира и да работи против интересите на граѓаните. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ во Комисијата за образование, повторно ги блокираат измените и дополнувањата на Законот за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта. Ништо не е променето во ВМРО-ДПМНЕ, продолжуваат со блокади, откако пред еден

Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

Деструктивното ВМРО-ДПМНЕ упорно го блокира Законот за наставници и стручни соработници, упорно работи на штета на граѓаните и образованието

ВМРО-ДПМНЕ знае само да кочи да блокира и да работи против интересите на граѓаните. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ во Комисијата за образование, повторно ги блокираат измените и дополнувањата на Законот за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта. Ништо не е променето во ВМРО-ДПМНЕ, продолжуваат со блокади, откако пред еден

МОН: ВМРО-ДПМНЕ нема почит кон наставниците

МОН: ВМРО-ДПМНЕ нема почит кон наставниците

Министерството за образование и наука изразува жалење што денеска, поради опозициската ВМРО-ДПМНЕ во Собранието, како што се наведува, испуштена е можноста за усвојување на измените на Законот за наставниците и стручните соработници, со кои се обезбедуваат повеќе права и се унапредува економскиот и општествниот статус на наставниците. „Очигледно е

МОН: ВМРО-ДПМНЕ нема почит кон наставниците

МОН: ВМРО-ДПМНЕ нема почит кон наставниците

Министерството за образование и наука изразува жалење што денеска повторно поради опозициската ВМРО-ДПМНЕ во Собранието на Република Македонија испуштена е можноста за усвојување на измените на Законот за наставници и стручни соработници со кои се обезбедуваат повеќе права и се унапредува економскиот и општествен статус на оние од кои најмногу зависи

МОН: ВМРО-ДПМНЕ нема почит кон наставниците

МОН: ВМРО-ДПМНЕ нема почит кон наставниците

Министерството за образование и наука изразува жалење што денеска, поради опозициската ВМРО-ДПМНЕ во Собранието, како што се наведува, испуштена е можноста за усвојување на измените на Законот за наставниците и стручните соработници, со кои се обезбедуваат повеќе права и се унапредува економскиот и општествниот статус на наставниците. „Очигледно е

МОН: ВМРО – ДПМНЕ нема почит кон наставниците

МОН: ВМРО – ДПМНЕ нема почит кон наставниците

Министерството за образование и наука изразува жалење што денеска поради опозициската ВМРО-ДПМНЕ во Собранието, како што се наведува, испуштена е можноста за усвојување на измените на Законот за наставници и стручни соработници со кои се обезбедуваат повеќе права и се унапредува економскиот и општествен статус нанаставниците. „Очигледно е отсуството

МОН: ВМРО – ДПМНЕ нема почит кон наставниците

МОН: ВМРО – ДПМНЕ нема почит кон наставниците

Министерството за образование и наука изразува жалење што денеска поради опозициската ВМРО-ДПМНЕ во Собранието, како што се наведува, испуштена е можноста за усвојување на измените на Законот за наставници и стручни соработници со кои се обезбедуваат повеќе права и се унапредува економскиот и општествен статус нанаставниците. „Очигледно е отсуството