притисни ентер »

Apple се враќа на 1-то место на Глобалната листа на продажби по 5 години

Apple се враќа на 1-то место на Глобалната листа на продажби по 5 години

Apple го презеде владеењето од Samsung во поглед на глобалната продажба на „смарт“ телефони. Во четвртото тромесечје од 2020 година, компанијата со седиште во Купертино, Калифорнија, го врати првото место на таа скала по пет години на места пониско од јужнокорејската компанија и другите на пазарот. Според истражувањето и консултантската фирма „Гартнер“,

„Apple“ го престигна „Samsung“ по продажбата на телефони за прв пат од 2016-та

„Apple“ го престигна „Samsung“ по продажбата на телефони за прв пат од 2016-та

„Samsung“ со години доминира на пазарот на паметни телефони. Со оглед на тоа што произведува широк спектар на телефони, од премиум до буџетски сегмент, доминацијата на јужнокорејската компанија не е изненадување. Сепак, според последните извештаи на пазарот, се чини дека „Apple“ успеа да го престигне „Samsung“ за прв пат од 2016-та година. Според истражувачката

iPhone е најпродаван смартфон во еден квартал за прв пат од 2016. година

iPhone е најпродаван смартфон во еден квартал за прв пат од 2016. година

МОБИЛНИ , Топ iPhone е најпродаван смартфон во еден квартал за прв пат од 2016. година 3 минути 2 2 Samsung со години доминира на пазарот на паметни телефони. Со оглед на тоа што произведува широка палета на телефони, од премиум до буџетскиот сегмент, доминацијата на јужнокорејската компанија не претставува изненадување. Сепак, според најновите извештаи

iPhone е најпродаван смартфон во еден квартал за прв пат од 2016. година

iPhone е најпродаван смартфон во еден квартал за прв пат од 2016. година

Samsung со години доминира на пазарот на паметни телефони. Со оглед на тоа што произведува широка палета на телефони, од премиум до буџетскиот сегмент, доминацијата на јужнокорејската компанија не претставува изненадување. Сепак, според најновите извештаи од пазарот, се чини дека Apple  успеа да го престигне Samsung за прв пат од 2016 година. Според

iPhone најпродаван во Q4 2020 за прв пат после 5 години

iPhone најпродаван во Q4 2020 за прв пат после 5 години

iPhone бил најпродаван смартфон во последниот квартал од 2020 година. 2016 година беше последната година кога Apple можеше да се пофали со најпродавани смартфони, а сега е ист случај. Успехот на компанијата од Купертин се должи на 5G достапноста и подобрените камери. Плус, тоа што сега има смартфон од средна и од ниска класа, што на луѓето им беше

За прв пат по 2016 iPhone е најпродаван во едно тримесечје

За прв пат по 2016 iPhone е најпродаван во едно тримесечје

iPhone е најпродаван телефон во последните три месеци од 2020. Ова се нема случено од 2016, кога телефоните на Apple последен пат подобро се продаваа од телефоните на Samsung. Apple успеа да ја зголеми својата продажба во однос на претходната година иако интересот за паметни телефони е намален 5 проценти во однос на истиот период лани. Продажбата на