притисни ентер »

Коронавирусот убива само во мал број случаи! Главен симптом е сувата кашлица, а еве што друго му прави вирусот на организмот

Коронавирусот убива само во мал број случаи! Главен симптом е сувата кашлица, а еве што друго му прави вирусот на организмот

Бројот на заболени од коронавирус расте ширум светот. Научниците со недели се обидуваат да откријат која е точно причината за новиот вирус наречен Ковид-19, како и да го спречат ширењето на заразата, а клучно е да се утврди на кој начин овој вирус ги напаѓа белите дробови, како и дали навистина воспалението може да донесе до откажување на виталнте

Што се случува во организмот при инфекција со коронавирус

Што се случува во организмот при инфекција со коронавирус

Многу нешта не се познати за коронавирусот, но со сигурност се знае колку може да биде погубен за човечкиот организам. По тоа е сличен со други вируси што се пренесуваат од животни на човек, како што се САРС и МЕРС. Моменталната стапка на смртност од коронавирусот е за една петтина помала од онаа на САРС, но се шири побрзо од него. Коронавирусот толку

Главен симптом на коронавирусот е сувата кашлица, а еве што друго му прави вирусот на организмот

Главен симптом на коронавирусот е сувата кашлица, а еве што друго му прави вирусот на организмот

Бројот на заболени од коронавирус расте ширум светот. Научниците со недели се обидуваат да откријат која е точно причината за новиот вирус наречен Ковид-19, како и да го спречат ширењето на заразата, а клучно е да се утврди на кој начин овој вирус ги напаѓа белите дробови, како и дали навистина воспалението може да донесе до откажување на виталнте

Коронавирусот убива само во мал број случаи! Главен симптом е сувата кашлица, а еве што друго му прави вирусот на организмот

Коронавирусот убива само во мал број случаи! Главен симптом е сувата кашлица, а еве што друго му прави вирусот на организмот

Бројот на заболени од коронавирус расте ширум светот. Научниците со недели се обидуваат да откријат која е точно причината за новиот вирус наречен Ковид-19, како и да го спречат ширењето на заразата, а клучно е да се утврди на кој начин овој вирус ги напаѓа белите дробови, како и дали навистина воспалението може да донесе до откажување на виталнте