притисни ентер »

Разновидна мартовска програма на Кинотека

Разновидна мартовска програма на Кинотека

Јазикот што го говорат јунаците во филмовите може да биде најразличен, може да биде и без говор, со пантомима, а може да биде и со свиркање. Со таков „свиркачки“ јазик започнува мартовската програма на Кинотеката на Македонија. Прва е проекцијата на „Свиркачи“ на Корнелиу Порумбоју, кој уште еднаш ја докажува тезата дека добра идеја за филмска сторија

Големиот Шарло на „Скопје филм фестивал класик“ во март во Кинотека

Големиот Шарло на „Скопје филм фестивал класик“ во март во Кинотека

„Свиркачи“ на Порумбоју, два критички набиени филма во рамките на „Вечери на женски права“, промоција на ДВД изданието со пет дигитално реставрирани македонски играни класични дела, „Скопје филм фестивал класик“ со Чарли Чаплин во фокусот е сржта на мартовската програма на Кинотека. По сеуште незавршениот февруарски филмски поход, Кинотека во распостилањето

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март

Во 11 термини кон крајот на март во Кинотеката ќе бидат прикажани десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин на ДЦП-формат, како и четири кратки играни филмови на 35 мм од архивската збирка на Кинотеката. -Легендарниот Чарли Чаплин пред 100 години почнал да ги снима неговите ремек-дела, со кои не само што почнува златниот период на немиот период на

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март

Во 11 термини кон крајот на март во Кинотеката ќе бидат прикажани десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин на ДЦП-формат, како и четири кратки играни филмови на 35 мм од архивската збирка на Кинотеката. – Легендарниот Чарли Чаплин пред 100 години почнал да ги снима неговите ремек-дела, со кои не само што почнува златниот период на немиот период на

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март Во 11 термини кон крајот на март во Кинотеката ќе бидат прикажани десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин на ДЦП-формат, како и четири кратки играни филмови на 35 мм од архивската збирка на Кинотеката. -Легендарниот Чарли Чаплин пред 100 години почнал да ги снима неговите ремек-дела,

Месец на незаборавни филмови со „Малиот скитник“ на големиот Шарло

Месец на незаборавни филмови со „Малиот скитник“ на големиот Шарло

Јазикот што го говорат јунаците во филмовите може да биде најразличен, може да биде и без говор, со пантомима, а може да биде и со свиркање. Со таков „свиркачки“ јазик ја започнуваме мартовската програма: Свиркачи (La Gomera / The Whistlers) на Корнелиу Порумбоју (Corneliu Porumboiu) уште еднаш ја докажува тезата дека добра идеја за филјмска сторија

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март

Во 11 термини кон крајот на март во Кинотеката ќе бидат прикажани десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин на ДЦП-формат, како и четири кратки играни филмови на 35 мм од архивската збирка на Кинотеката. -Легендарниот Чарли Чаплин пред 100 години почнал да ги снима неговите ремек-дела, со кои не само што почнува златниот период на немиот период на

Месец на незаборавни филмови со „Малиот скитник“ на големиот Шарло

Месец на незаборавни филмови со „Малиот скитник“ на големиот Шарло

Јазикот што го говорат јунаците во филмовите може да биде најразличен, може да биде и без говор, со пантомима, а може да биде и со свиркање. Со таков „свиркачки“ јазик ја започнуваме мартовската програма: Свиркачи (La Gomera / The Whistlers) на Корнелиу Порумбоју (Corneliu Porumboiu) уште еднаш ја докажува тезата дека добра идеја за филјмска сторија

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март

Десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин во Кинотеката во март

– Во 11 термини кон крајот на март во Кинотеката ќе бидат прикажани десет реставрирани филмови со Чарли Чаплин на ДЦП-формат, како и четири кратки играни филмови на 35 мм од архивската збирка на Кинотеката. -Легендарниот Чарли Чаплин пред 100 години почнал да ги снима неговите ремек-дела, со кои не само што почнува златниот период на немиот период