притисни ентер »

Денеска е Меѓународен ден на младите

Денеска е Меѓународен ден на младите

Ваквите загрижувачки бројки доаѓаат на денот кога се одбележува интернационалните ден на младите, а од ССМ велат дека Македонија ги бележи и највисоките стапки на невработеност во Европа. -Во нашата земја, според официјалните податоци, од почетокот на кризата речиси 12.000 луѓе останаа без работа и без егзистенција, а речиси 3.300 од нив се млади луѓе

ССМ: 3.300 млади луѓе останале без работа од почетокот на кризата

ССМ: 3.300 млади луѓе останале без работа од почетокот на кризата

Според официјалните податоци, од почетокот на кризата, речиси 12.000 луѓе останале без работа и егзистенција, а речиси 3.300 од нив се млади луѓе под 29 години, соопштуваат од Секцијата на млади на Сојузот на синдикати на Македонија (СМССМ) кои се приклучија кон одбележување на Меѓународниот ден на млади. Тие посочуваат дека секој четврти човек кој

„Кризата не боли и нас“ – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

„Кризата не боли и нас“ – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

Под мотото „Кризата не боли и нас“ секцијата на млади на Сојуз на синдикатите на Македонија ССМ (СМССМ) заедно со младите вработени, членови на синдикатите од регионот и Европа се приклучува кон одбележување на Меѓународниот ден на млади, 12 август, Активни млади за глобална акција. -Во нашата земја, според официјалните податоци, од почетокот на кризата,

„Кризата нè боли и нас“ – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

„Кризата нè боли и нас“ – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

Под мотото „Кризата нè боли и нас“, секцијата на млади на Сојуз на синдикатите на Македонија ССМ (СМССМ) заедно со младите вработени, членови на синдикатите од регионот и Европа се приклучува кон одбележување на Меѓународниот ден на млади, 12 август, Активни млади за глобална акција. -Во нашата земја, според официјалните податоци, од почетокот на кризата,

Претседателот на Секцијата на Млади при Македонскиот полициски синдикат, Ќерими испрати честитка по повод Меѓународниот ден на младите

Претседателот на Секцијата на Млади при Македонскиот полициски синдикат, Ќерими испрати честитка по повод Меѓународниот ден на младите

Претседателот на Секцијата на Млади при Македонскиот полициски синдикат, Бењамин Ќерими испрати честитка по повод 12-ти август – Меѓународниот ден на младите. - Реклама - Тој вели дека му претставува особена чест да во името на раководството на Секцијата на Млади при Македонскиот полициски синдикат и во мое лично име Ви го честитам 12’ти август Меѓународниот

ССМ: Кризата не боли и нас

ССМ: Кризата не боли и нас

Под мотото „Кризата не боли и нас“ секцијата на млади на Сојуз на синдикатите на Македонија ССМ (СМССМ) заедно со младите вработени, членови на синдикатите од регионот и Европа се приклучува кон одбележување на Меѓународниот ден на млади, 12 август, Активни млади за глобална акција. -Во нашата земја, според официјалните податоци, од почетокот на кризата,

3.300 млади луѓе останале без работа од почетокот на кризата

3.300 млади луѓе останале без работа од почетокот на кризата

Според официјалните податоци, од почетокот на кризата, речиси 12.000 луѓе останале без работа и егзистенција, а речиси 3.300 од нив се млади луѓе под 29 години, соопштуваат од Секцијата на млади на Сојузот на синдикати на Македонија (СМССМ) кои се приклучија кон одбележување на Меѓународниот ден на млади. Тие посочуваат дека секој четврти човек кој

„Кризата не боли и нас” – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

„Кризата не боли и нас” – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

Скопје, 12 август 2020 (МИА) – Под мотото „Кризата не боли и нас” секцијата на млади на Сојуз на синдикатите на Македонија ССМ (СМССМ) заедно со младите вработени, членови на синдикатите од регионот и Европа се приклучува кон одбележување на Меѓународниот ден на млади, 12 август, Активни млади за глобална акција. -Во нашата земја, според официјалните

„Кризата не боли и нас“ – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

„Кризата не боли и нас“ – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

Скопје, 12 август 2020 () – Под мотото „Кризата не боли и нас“ секцијата на млади на Сојуз на синдикатите на Македонија ССМ (СМССМ) заедно со младите вработени, членови на синдикатите од регионот и Европа се приклучува кон одбележување на Меѓународниот ден на млади, 12 август, Активни млади за глобална акција. -Во нашата земја, според официјалните

„Кризата не боли и нас” – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

„Кризата не боли и нас” – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

Секој 4-ти човек кој останал без работа е млад човек под 29 години, што дополнително ја отежнува состојбата со младинската невработеност во земјата која е меѓу највисоките во Европа, а изнесува 35 проценти, велат од ССМ. Под мотото „Кризата не боли и нас” секцијата на млади на Сојуз на синдикатите на Македонија ССМ (СМССМ) заедно со младите вработени,

Од почетокот на кризата: Секој четврти млад човек под 29 години останал без работа

Од почетокот на кризата: Секој четврти млад човек под 29 години останал без работа

Во нашата земја, според официјалните податоци, од почетокот на кризата, речиси 12.000 луѓе останаа без работа и без егзистенција. -Речиси 3.300 од нив се млади луѓе под 29 години (не сметајќи ги лицата кои работат во неформалната економија).Секој 4-ти човек кој останал без работа е млад човек под 29 години, што дополнително ја отежнува состојбата со

„Кризата не боли и нас” – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

„Кризата не боли и нас” – ССМ го одбележува Меѓународниот ден на млади

Под мотото „Кризата не боли и нас” секцијата на млади на Сојуз на синдикатите на Македонија ССМ (СМССМ) заедно со младите вработени, членови на синдикатите од регионот и Европа се приклучува кон одбележување на Меѓународниот ден на млади, 12 август, Активни млади за глобална акција. -Во нашата земја, според официјалните податоци, од почетокот на кризата,

Претседателот на Македонскиот полициски синдикат, Кицев со честитка по повод 12 август Меѓународниот ден на младите

Претседателот на Македонскиот полициски синдикат, Кицев со честитка по повод 12 август Меѓународниот ден на младите

Скопје, 12 август 2020 Почитувани членови на Секцијата на Млади при Македонскиот полициски синдикат, ми преставува особена чест да во името на раководството на Македонскиот полициски синдикат и во мое лично име Ви го честитам 12’ти август Меѓународниот ден на младите. Најнапред сакам да Ви се заблагодарам за Вашиот ангажман несебично залагање и посветеност

Претседателот на Македонскиот полициски синдикат, Д-р Марјан Кицев со честитка по повод 12’ август Меѓународниот ден на младите !!

Претседателот на Македонскиот полициски синдикат, Д-р Марјан Кицев со честитка по повод 12’ август Меѓународниот ден на младите !!

Почитувани членови на Секцијата на Млади при Македонскиот полициски синдикат, ми преставува особена чест да во името на раководството на Македонскиот полициски синдикат и во мое лично име Ви го честитам 12’ти август Меѓународниот ден на младите. Најнапред сакам да Ви се заблагодарам за Вашиот ангажман несебично залагање и посветеност за решавање на