6 навики поради кои диетите не ви делуваат

По 35-тата година, метаболизмот значително се забавува, килограмите се таложат и многу потешко е да ја контролирате тежината. Кои 6 навики дополнително го забавуваат метаболизмот и се всушност, главните виновници зошто диетите не ви делуваат? Недостаток на калории --> Луѓето кои го намалуваат внесот на калории и се согласуваат на драстични диети не