Германски новинар се потсети на Мате, неговиот бенд и „пеколната“ атмосфера во Битола

„Пеколот во Битола“ на мечот меѓу Пелистер и Лемго е актуелен во последните неколку дена во Германија. Новинарот Саша Штат предизвика позитивни реакции со својот подкаст посветен на легендарното полуфинале во рамки од Купот на победниците на Куповите. ПОВРЗАНО >>> Судијата кој мина низ „Пеколот во Битола“: „Свирнавме крај, па спасувавме живи глави