Пита со фил од сливи, гриз и чоколадо

За подготовка на тестото потребно ни е во сад пенасто да го матиме путерот и шеќерот, па го додаваме јајцето и повторно матиме. Го додаваме млекото, па брашното со пецивото и замесуваме тесто. Најдобро е за ваквите пити, тестото пред употреба, мора да одстои најмалку 60 мин во фрижидер. Во меѓувреме го приготвуваме филот, сливите ги ставаме во сад,