Дали знаете што му се случува на организмот кога ги прескокнувате оброците?

Дали знаете што му се случува на организмот кога ги прескокнувате оброците? Поради забрзаниот начин на живот повеќето луѓе ги прескокнуваат оброците и не стасуваат да изедат дури ни еден цел оброк во текот на денот. Ваквиот начин на исхрана,односно, прескокнувањето на оброците, крие бројни замки. Ако сте на диета, на овој начин само ќе го забавите