Француска компанија обвинета дека во бебешкото млеко има ларви

„Клиентите треба да ги достават овие пакети до нас за дополнителни анализи“, изјави директорот на Данон, Флорент Лалан. Властите потврдија оваа недела дека родители од провинцијата Бретања во западниот дел на Франција поднеле обвинение против Данон, откако нивното бебе, хрането со млеко во прав  Галиа, исповратило црв долг шест сантиметри. Два други