ЕП за жени наместо во пет, ќе се игра во два града?

РАКОМЕТ – АКО СЕ ИГРА БЕЗ ПУБЛИКА Поради можноста ЕП 2020 да се игра без публика, ЕХФ и домаќините размислуваат мечевите да се играат само во два града, по еден во Данска и во Норвешка Несмаленото темпо на ширење на пандемијата на коронавирусот, ги принуди Европската ракометна федерација (ЕХФ) и домаќините на Европското првенство (ЕП) за жени, Данска