Варени ѓевречиња со млеко

Ѓевречињава ги правев вчера, во недела, немаше отворени пекари во близина, па си ги направив дома. Состојките ги ставав произволно, без мерење, така што ќе се обидам точно да ги напишам во количината. Ѓевречињата се крцкави однадвор а меки внатре - баш како што треба да биди варениот ѓеврек. Дозата е за 6 нормална големина ѓевреци, моите се помали