Зошто сината боја доминира меѓу луксузните модели на автомобили?

Определени нијанси се заштитен знак на престижните брендови на автомобили. Од вкупниот број на продадени Lincoln автомобили, 10% од нив се во сина боја. Бојата на автомобилите може да биде впечатлив симбол. На пример, црвената боја на Ferrari Rosso Corsa е најдобар пример за тоа, Audi RS популарноста ја стекна во сиво издание, а Lamborghini е познато