притисни ентер »

Рецензија: LG го отвори WebOS за светот и го раздрма ТВ бизнисот

Рецензија: LG го отвори WebOS за светот и го раздрма ТВ бизнисот

Корејската компанија LG одлучи целосно да ја отвори сопствената платформа со софтверот WebOS за остатокот од светот. Според првичните најави на LG веќе 20 брендови склучиле договори со нив за да го користат WebOS како нивен оперативен систем. Ваквиот потег на LG го размрда бизнисот со смарт телевизори, а особено причини за грижа може да има Google

LG потврди дека webOS ќе пристигне и на телевизорите од други производители

LG потврди дека webOS ќе пристигне и на телевизорите од други производители

LG сè уште ја користи webOS платформата, која ја купи во 2013 година, за покренување на апликациите и гласовните асистенти на новите паметни телевизори. Иако сè уште развива верзија со отворен код, LG сега објави дека ќе го овозможи webOS екосистемот и за другите производители. Компанијата ги спомена брендовите RCA, Ayonz и Konka, а претходните извештаи

LG потврди дека webOS ќе пристигне и на телевизорите од други производители

LG потврди дека webOS ќе пристигне и на телевизорите од други производители

AV , Тренди LG потврди дека webOS ќе пристигне и на телевизорите од други производители 1 минута 1 1 LG сè уште ја користи webOS платформата, која ја купи во 2013 година, за покренување на апликациите и гласовните асистенти на новите паметни телевизори. Иако сè уште развива верзија со отворен код, LG сега објави дека ќе го овозможи webOS екосистемот