притисни ентер »

Раководството на кошаркарската Федерација на средба со клубовите

Раководството на кошаркарската Федерација на средба со клубовите

Раководството на Кошаркарската федерација на Северна Македонија, Претседателот Перо Антиќ, Генералниот Секретар Владимир Георгиевски и Комесарот за натпреварување Лазар Гечевски, денеска одржа работен состанок со претставници од Здружението на Прволигашите односно клубовите кои имаат стекнато право за настап во Првата кошаркарска лига за сезоната 2019/2020

Раководството на кошаркарската Федерација на средба со клубовите

Раководството на кошаркарската Федерација на средба со клубовите

Раководството на Кошаркарската федерација на Северна Македонија, Претседателот Перо Антиќ, Генералниот Секретар Владимир Георгиевски и Комесарот за натпреварување Лазар Гечевски, денеска одржа работен состанок со претставници од Здружението на Прволигашите односно клубовите кои имаат стекнато право за настап во Првата кошаркарска лига за сезоната 2019/2020

Првата кошаркарска лига со 12 екипи

Првата кошаркарска лига со 12 екипи

Раководството на кошаркарската Федерација оствари средба со средба со клубовите. Челниците на кошаркарската федерација предвидени од претседателот Перо Антиќ денеска одржаа работен состанок со претставници од Здружението на Прволигашите односно клубовите кои ќе бидат дел од првата лига во новата сезона. Состанокот беше одржан со цел да се договорат

Раководството на кошаркарската Федерација на средба со клубовите

Раководството на кошаркарската Федерација на средба со клубовите

Раководството на Кошаркарската федерација на Северна Македонија, Претседателот Перо Антиќ, Генералниот Секретар Владимир Георгиевски и Комесарот за натпреварување Лазар Гечевски, денеска одржа работен состанок со претставници од Здружението на Прволигашите односно клубовите кои имаат стекнато право за настап во Првата кошаркарска лига за сезоната 2019/2020

Федерацијата и клубовите се договорија, новата сезона ќе брои 12 екипи

Федерацијата и клубовите се договорија, новата сезона ќе брои 12 екипи

Новата натпреварувачка година во првата кошаркарска лига на Македонија ќе започне на почетокот од октомври, клубовите до тогаш имаат време за да ги подмират долговите кон КФСМ а новата сезона ќе бори 12 екипи. Ова е заклучокот од денешниот состанок на прволигашите со раковдството на КФСМ. Дискусијата мина во знакот на: системот за натпреварување, раздолжувањето

Раководството на кошаркарската Федерација на средба со клубовите

Раководството на кошаркарската Федерација на средба со клубовите

Раководството на Кошаркарската федерација на Северна Македонија, Претседателот Перо Антиќ, Генералниот Секретар Владимир Георгиевски и Комесарот за натпреварување Лазар Гечевски, денеска одржа работен состанок со претставници од Здружението на Прволигашите односно клубовите кои имаат стекнато право за настап во Првата кошаркарска лига за сезоната 2019/2020

Клубовите бараат нов рок за долговите, а лигата ќе се проширува?

Клубовите бараат нов рок за долговите, а лигата ќе се проширува?

Челните луѓе на КФСМ на чело со претседателот Перо Антиќ имаа состанок со претставници на прволигашите и разговараа за начин да се надминат проблемите со долговите на клубовите кон „куќата на кошарката“. Прволигашите должат нешто околу 70.000 евра, а најавено е дека ќе се бара нов рок за расчистување на истите, кој многу веројатно ќе биде пред стартот

Првата лига со 12 екипи - ќе се пополнува со второлигаш или со испаднатиот Шкупи!

Првата лига со 12 екипи - ќе се пополнува со второлигаш или со испаднатиот Шкупи!

Екипите кои ќе настапуваат во кошаркарската Прва лига следната сезона денеска се изјаснија дека прифаќаат следната сезона да има 12 екипи во елитното натпреварување, односно да се пополни испразнетото место од Блокотехна чии челници пред извесно време објавија дека во иднина ќе функционираат во склоп на постариот гевгелиски тим Кожув. И покрај официјално

ФФМ одлучи, сезонава пола второлигаши испаѓаат

ФФМ одлучи, сезонава пола второлигаши испаѓаат

И наредната сезона втората лига ќе има две групи, но со по 8 клубови наместо сегашните 10. Тоа значи дека сезонава од секоја група сиугурно испаѓаат по 4, а бројката може да оди и до 6 во зависност од други околности. Единствената втора лига ќе почека уште две години. Но, постепено ќе се намалуваат учесниците за да не дојде наеднаш големо кратење.