притисни ентер »

Британската економија потона во длабока рецесија

Британската економија потона во длабока рецесија

Велика Британија потона во рецесија по единаесет години. Економијата во Велика Британија претрпе најголем пад помеѓу април и јуни, бидејки мерките за запирање на коронавирусот и официјално ја турнаа земјата во рецесија. Британската економија падна за 20,4 проценти во однос на првите три месеци од годината. Така, Велика Британија технички влезе во рецесија,

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години

Економијата на Велика Британија претрпе најголем пад помеѓу април и јуни, бидејќи мерките за запирање на ширењето на новиот коронавирус официјално ја турнаа државата во рецесија. Британската економија опадна за 20,4 отсто во однос на првите три месеци од годината. Со тоа, Британија технички влезе во рецесија, дефинирана во два последователни квартала

Британија влезе во рецесија за првпат по кризната 2009 година

Британија влезе во рецесија за првпат по кризната 2009 година

Економијата на Велика Британија претрпе голем пад помеѓу април и јуни, а мерките за запирање на ширењето на новиот коронавирус, кои практично го запреа стопанствотот, и официјално ја втурнаа државата во рецесија. Британската економија забележа за 20,4 отсто во однос на првите три месеци од годината. Со тоа, Британија технички влезе во рецесија, дефинирана

Велика Британија потона во рецесија

Велика Британија потона во рецесија

Велика Британија потона во рецесија по единаесет години. Економијата во Велика Британија претрпе најголем пад помеѓу април и јуни, бидејки мерките за запирање на коронавирусот и официјално ја турнаа земјата во рецесија. Британската економија падна за 20,4 проценти во однос на првите три месеци од годината. Така, Велика Британија технички влезе во рецесија,

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години Економијата на Велика Британија претрпе најголем пад помеѓу април и јуни, бидејќи мерките за запирање на ширењето на новиот коронавирус официјално ја турнаа државата во рецесија. Британската економија опадна за 20,4 отсто во однос на првите три месеци од годината. Со тоа, Британија

Велика Британија влезе во рецесија

Велика Британија влезе во рецесија

Обединетото Кралство и технички влезе во рецесија. Економијата на Велика Британија претрпе најголем пад помеѓу април и јуни, бидејќи мерките за запирање на ширењето на коронавирусот и официјално ја турнаа земјата во рецесија. Британската економија падна за 20,4% во однос на првите три месеци од годината. Со тоа Британија и технички влезе во рецесија,

ПРВПАТ ПО 11 ГОДИНИ: Британија технички влезе во рецесија

ПРВПАТ ПО 11 ГОДИНИ: Британија технички влезе во рецесија

Економијата на Велика Британија претрпе најголем пад помеѓу април и јуни, бидејќи мерките за запирање на ширењето на новиот коронавирус официјално ја турнаа државата во рецесија. Британската економија опадна за 20,4 отсто во однос на првите три месеци од годината. Со тоа, Британија технички влезе во рецесија, дефинирана во два последователни квартала

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години

Економијата на Велика Британија претрпе најголем пад помеѓу април и јуни, бидејќи мерките за запирање на  ширењето на новиот коронавирус официјално ја турнаа државата во рецесија. Британската економија опадна за 20,4 отсто во однос на првите три месеци од годината. Со тоа, Британија технички влезе во рецесија, дефинирана во два последователни квартала

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години

Лондон, 12 август 2020 () –  Економијата на Велика Британија претрпе најголем пад помеѓу април и јуни, бидејќи мерките за запирање на  ширењето на новиот коронавирус официјално ја турнаа државата во рецесија. Британската економија опадна за 20,4 отсто во однос на првите три месеци од годината. Со тоа, Британија технички влезе во рецесија, дефинирана

Велика Британија во рецесија за прв пат по 11 години

Велика Британија во рецесија за прв пат по 11 години

Велика Британија потона во рецесија за прв пат по единаесет години. Економијата во Велика Британија претрпе најголем пад помеѓу април и јуни, откако мерките за запирање на коронавирусот и официјално ја турна земјата во рецесија. Британската економија опадна за 20,4 проценти во однос на првите три месеци од годината, пренесува „Сибиз“. Така, Велика

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години

Велика Британија и технички е во рецесија, за првпат по 11 години

Економијата на Велика Британија претрпе најголем пад помеѓу април и јуни, бидејќи мерките за запирање на  ширењето на новиот коронавирус официјално ја турнаа државата во рецесија. Британската економија опадна за 20,4 отсто во однос на првите три месеци од годината. Со тоа, Британија технички влезе во рецесија, дефинирана во два последователни квартала