притисни ентер »

„На отворено море“ утревечер премиерно на сцената на штипскиот Народен театар

„На отворено море“ утревечер премиерно на сцената на штипскиот Народен театар

На отворено море“ е новата театарска претстава на штипскиот Народен театар, којашто утревечер во 20 часот ќе биде премиерно изведена. Претставата е во режија на Никола Ристов, а е работена по текст од Славомир Мрожек. Ристов на денешната прес-конференција истакна дека во претставата се говори за политиката, но и за екологијата. Во претставата играат

„На отворено море" утревечер премиерно на сцената на штипскиот Народен театар

„На отворено море" утревечер премиерно на сцената на штипскиот Народен театар

Претставата е во режија на Никола Ристов, а е работена по текст од Славомир Мрожек. Ристов на денешната прес-конференција истакна дека во претставата се говори за политиката, но и за екологијата. Во претставата играат Анѓелка Нашкова, Марија Минчева Андонов, Пеце Ристевски, Миле Вратеовски и Владимир Тулиев, гардеробата е на Верица Давчева, а драматургијата

„На отворено море“ утревечер премиерно на сцената на штипскиот Народен театар

„На отворено море“ утревечер премиерно на сцената на штипскиот Народен театар

„На отворено море“ е новата театарска претстава на штипскиот Народен театар, којашто утревечер во 20 часот ќе биде премиерно изведена. Претставата е во режија на Никола Ристов, а е работена по текст од Славомир Мрожек. Ристов на денешната прес-конференција истакна дека во претставата се говори за политиката, но и за екологијата. Во претставата играат