Храната ги зближува луѓето ширум светот: Запознајте ги најпознатите кујни во светот

Доколку планирате да посетите некоја од овие дестинации, не пропуштајте ги нејзините специјалитети. Гастрономијата е важен дел од патувањето, а мароканските парчиња јагнешко месо со круши, тајландското зелено кари или шпанското „гаспачо“ се највкусни кога се дегустираат во земјите од каде потекнуваат. Храната е универзална тема која ги зближува луѓето