притисни ентер »

Поскапува нафтата на меѓународните пазари

Поскапува нафтата на меѓународните пазари

Се зголемија цените на нафтата. Тие денеска пораснаа на меѓународните пазари над нивото од 45 долари, поттикнати од неочекуваниот остар пад на американските залихи што предизвикаа надеж за стабилно закрепнување на побарувачката од пандемијата на коронавирус. На лондонскиот пазар цената на барелот скокна за 67 центи во однос на претходното затворање

Министерството за енергетика на САД прогнозира поскапа цена на нафтата во 2020 година

Министерството за енергетика на САД прогнозира поскапа цена на нафтата во 2020 година

Министерството за енергетика на САД ја зголеми прогнозата за просечната цена на нафтата марка „Брент“ за оваа година до 41.42 долари за барел, се вели во најновиот извештај на Управата за енергетска информација (ЕИА) на министерството. Според прогнозата, цената на „Брент“ во 2021 година може да биде уште поголема, 49.53 долари за барел. Министерството

Министерството за енергетика на САД прогнозира поскапа цена на нафтата во 2020 година

Министерството за енергетика на САД прогнозира поскапа цена на нафтата во 2020 година

Министерството за енергетика на САД ја зголеми прогнозата за просечната цена на нафтата марка „Брент“ за оваа година до 41.42 долари за барел, се вели во најновиот извештај  на Управата за енергетска информација (ЕИА) на министерството. Според прогнозата, цената на „Брент“ во 2021 година може да биде уште поголема, 49.53 долари за барел. Министерството

Цените на нафтата се зголемија по неочекуваниот пад на американските залихи

Цените на нафтата се зголемија по неочекуваниот пад на американските залихи

Цените на нафтата се зголемија во средата на меѓународните пазари над нивото од 45 долари, поттикнати од неочекуваниот остар пад на американските залихи што предизвикаа надеж за стабилно закрепнување на побарувачката од пандемијата на коронавирус. На лондонскиот пазар цената на барелот се зголеми за 67 центи во однос на претходното затворање и изнесува

Министерството за енергетика на САД прогнозира поскапа цена на нафтата во 2020 година

Министерството за енергетика на САД прогнозира поскапа цена на нафтата во 2020 година

Министерството за енергетика на САД ја зголеми прогнозата за просечната цена на нафтата марка „Брент“ за оваа година до 41,42 долари за барел, се вели во најновиот извештај  на Управата за енергетска информација (ЕИА) на министерството. Според прогнозата, цената на „Брент“ во 2021 година може да биде уште поголема, 49,53 долари за барел. Министерството

Министерството за енергетика на САД прогнозира поскапа цена на нафтата во 2020 година

Министерството за енергетика на САД прогнозира поскапа цена на нафтата во 2020 година

Вашингтон, 12 август 2020 (МИА) Министерството за енергетика на САД ја зголеми прогнозата за просечната цена на нафтата марка „Брент” за оваа година до 41.42 долари за барел, се вели во најновиот извештај на Управата за енергетска информација (ЕИА) на министерството. Според прогнозата, цената на „Брент” во 2021 година може да биде уште поголема, 49

Министерството за енергетика на САД прогнозира поскапа цена на нафтата во 2020 година

Министерството за енергетика на САД прогнозира поскапа цена на нафтата во 2020 година

Вашингтон, 12 август 2020 () Министерството за енергетика на САД ја зголеми прогнозата за просечната цена на нафтата марка „Брент“ за оваа година до 41.42 долари за барел, се вели во најновиот извештај  на Управата за енергетска информација (ЕИА) на министерството. Според прогнозата, цената на „Брент“ во 2021 година може да биде уште поголема, 49.53

Највредната нафтена компанија во светот изгуби повеќе од 70% од вредноста

Највредната нафтена компанија во светот изгуби повеќе од 70% од вредноста

Саудискиот нафтен гигант Saudi Aramco пријави пад на нето-добивката од 73,4% во вториот квартал од 2020 година во однос на претходната година поради рушењето на цената на нафтата предизвикана од пандемијата. Таа јавна компанија објави дека има нето-добивка од 6,6 милијарди долари за периодот април-јуни 2020 година, додека во исто време минатата година

Саудиската прогноза внесе оптимизам на пазарот на нафта

Саудиската прогноза внесе оптимизам на пазарот на нафта

Цените на нафтата денеска зајакнаа, поддржани од саудискиот оптимизам за зголемената побарувачка во Азија и ветувањето на Ирак дека дополнително ќе ги намали испораките, но неизвесноста околу мерките за поддршка на економското закрепнување на САД ги ограничи профитите. Цената на фјучерсите на северноморската нафта порасна за 34 центи, или 0,8 проценти,

Нафтата поскапе по прогнозите на С. Арабија за побарувачката во Азија

Нафтата поскапе по прогнозите на С. Арабија за побарувачката во Азија

Иако многумина можеби помислија дека е негативна цената на целокупната нафта, има нијанси Цените на нафтата денеска зајакнаа, поддржани од саудискиот оптимизам за зголемената побарувачка во Азија и ветувањето на Ирак дека дополнително ќе ги намали испораките, но неизвесноста околу мерките за поддршка на економското закрепнување на САД ги ограничи профитите

Цените на нафтата зајакнаа по саудискиот оптимизам за нејзина зголемена побарувачка

Цените на нафтата зајакнаа по саудискиот оптимизам за нејзина зголемена побарувачка

Цените на нафтата денеска зајакнаа, поддржани од саудискиот оптимизам за зголемената побарувачка во Азија и ветувањето на Ирак дека дополнително ќе ги намали испораките, но неизвесноста околу мерките за поддршка на економското закрепнување на САД ги ограничи профитите. Цената на фјучерсите на северноморската нафта порасна за 34 центи, или 0,8 проценти,

Саудиската прогноза внесе оптимизам на пазарот на нафта

Саудиската прогноза внесе оптимизам на пазарот на нафта

Мелбурн, 10 август (Танјуг) – Цените на нафтата денеска зајакнаа, поддржани од саудискиот оптимизам за зголемената побарувачка во Азија и ветувањето на Ирак дека дополнително ќе ги намали испораките, но неизвесноста околу мерките за поддршка на економското закрепнување на САД ги ограничи профитите. Цената на фјучерсите на северноморската нафта порасна