притисни ентер »

Бразилската мутација на коронавириусот е многу опасна: Научниците загрижени, откриле и зошто

Бразилската мутација на коронавириусот е многу опасна: Научниците загрижени, откриле и зошто

Uncategorized Бразилската мутација на коронавириусот е многу опасна: Научниците загрижени, откриле и зошто 1 минута 1 1 Првите истражувања укажуваат дека тој сој е многу позаразен од другите. Во покраината Салцбург моментално детално се анализира еден примерок за кој постои сомнеж дека е од бразилскиот сој на коронавириусот. Сојот со име “B.1.1.28”

Бразилската мутација на коронавириусот е многу опасна: Научниците загрижени, откриле и зошто

Бразилската мутација на коронавириусот е многу опасна: Научниците загрижени, откриле и зошто

Првите истражувања укажуваат дека тој сој е многу позаразен од другите. Во покраината Салцбург моментално детално се анализира еден примерок за кој постои сомнеж дека е од бразилскиот сој на коронавириусот. Сојот со име “B.1.1.28” најпрво е откриен во декември во Бразил, а потоа и кај група патници кои патувале од Бразил во Јапонија. Првите истражувања

Бразилската мутација на коронавирусот присутна во повеќе европски земји

Бразилската мутација на коронавирусот присутна во повеќе европски земји

Бразилската мутација на коронавирусот е многу опасна. Во покраината Салцбург моментално детално се анализира еден примерок за кој постои сомнеж дека е од бразилскиот сој на коронавириусот. Сојот со име "B.1.1.28" најпрво е откриен во декември во Бразил, а потоа и кај група патници кои патувале од Бразил во Јапонија. Бразилскиот сој веќе е откриен во

Во Австрија сомнеж за прв случај на бразилскиот сој на коронавирусот

Во Австрија сомнеж за прв случај на бразилскиот сој на коронавирусот

По британскиот и јужноафриканскиот сој на тлото на Австрија најверојатно се појави и бразилскиот сој на коронавирусот. Во покраината Салцбург детално се анализира еден примерок за кој постои сомнеж дека е коронавирус од бразилскиот сој. Прочитајте и... Средба на Османи и Ал Нахјан во Абу Даби: Отвораме ново поглавје за засилена економска соработка