притисни ентер »

Османи-Гервала: Продлабочување на добрососедските односи во интерес на двете држави и нивната европска иднина

Османи-Гервала: Продлабочување на добрососедските односи во интерес на двете држави и нивната европска иднина

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска во Скопје ѝ беше домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Косово, Доника Грвала-Шварц, која престојува во официјална посета на нашата држава. – Тема на разговор беа и нашите заеднички амбиции: како од регионален аспект, за унапредување на регионалната соработка,

Османи-Гервала: Продлабочување на добрососедските односи во интерес на двете држави и нивната европска иднина

Османи-Гервала: Продлабочување на добрососедските односи во интерес на двете држави и нивната европска иднина

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска во Скопје ѝ беше домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Косово, Доника Грвала-Шварц, која престојува во официјална посета на нашата држава. – Тема на разговор беа и нашите заеднички амбиции: како од регионален аспект, за унапредување на регионалната соработка,

Гервала за „Отворен Балкан“: Паралелните иницијативи може да бидат и опасни

Гервала за „Отворен Балкан“: Паралелните иницијативи може да бидат и опасни

Вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Косово, Доника Гервала Шварц, денеска на прес-конференција со шефот на дипломатијата Бујар Османи во Скопје, оцени дека Иницијативата „Отворен Балкан“ може да биде опасна за Косово, како и да ја загрози заедничката цел на земјите од регионот, а тоа е членството во Европската Унија. –

Османи-Гервала: Продлабочување на добрососедските односи во интерес на двете држави и нивната европска иднина

Османи-Гервала: Продлабочување на добрососедските односи во интерес на двете држави и нивната европска иднина

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска во Скопје ѝ беше домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Косово, Доника Грвала-Шварц, која престојува во официјална посета на нашата држава. – Тема на разговор беа и нашите заеднички амбиции: како од регионален аспект, за унапредување на регионалната соработка,

Средба на Заев со косовската заменик-премиерка и министерка Гервала-Шварц: Евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Средба на Заев со косовската заменик-премиерка и министерка Гервала-Шварц: Евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, се сретна со Доника Гервала-Шварц, втора заменик-премиерка и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово. На состанокот е заеднички констатирано дека односите помеѓу двете држави се добри, дека Косово е меѓу значајните трговски партнери на нашата држава, а е разговарано

Средба Заев – Гервала-Шварц: Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Средба Заев – Гервала-Шварц: Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Граѓаните и на С. Македонија и на Косово, во голем дел, ги поддржуваат европските перспективи и двете државите се подготвени да продолжат да се развиваат во тој правец, преку унапредување на меѓусебната соработка, постојани унапредувања во владеењето на правото, на борбата против криминалот и корупцијата и продолжувањето на реформите во сите области

Средба Заев – Гервала-Шварц: Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Средба Заев – Гервала-Шварц: Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Граѓаните и на С. Македонија и на Косово, во голем дел, ги поддржуваат европските перспективи и двете државите се подготвени да продолжат да се развиваат во тој правец, преку унапредување на меѓусебната соработка, постојани унапредувања во владеењето на правото, на борбата против криминалот и корупцијата и продолжувањето на реформите во сите области

Гервала Шварц: Иницијативата „Отворен Балкан“ е опасна

Гервала Шварц: Иницијативата „Отворен Балкан“ е опасна

Вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Косово, Доника Гервала Шварц, денеска на прес-конференција со шефот на дипломатијата Бујар Османи во Скопје, оцени дека Иницијативата „Отворен Балкан“ може да биде опасна за Косово, како и да ја загрози заедничката цел на земјите од регионот, а тоа е членството во Европската Унија. –

Гервала Шварц за „Отворен Балкан“: Паралелните иницијативи не се нешто ново, но може да бидат и опасни

Гервала Шварц за „Отворен Балкан“: Паралелните иницијативи не се нешто ново, но може да бидат и опасни

– Вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Косово, Доника Гервала Шварц, денеска на прес-конференција со шефот на дипломатијата Бујар Османи во Скопје, оцени дека Иницијативата „Отворен Балкан“ може да биде опасна за Косово, како и да ја загрози заедничката цел на земјите од регионот, а тоа е членството во Европската Унија.

Османи-Гервала: Продлабочување на добрососедските односи во интерес на двете држави и нивната европска иднина

Османи-Гервала: Продлабочување на добрососедските односи во интерес на двете држави и нивната европска иднина

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска во Скопје ѝ беше домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Косово, Доника Грвала-Шварц, која престојува во официјална посета на нашата држава. – Тема на разговор беа и нашите заеднички амбиции: како од регионален аспект, за унапредување на регионалната соработка,

Средба на премиерот Заев со косовската заменик-премиерка и министерка Гервала-Шварц: Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Средба на премиерот Заев со косовската заменик-премиерка и министерка Гервала-Шварц: Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, се сретна со Доника Гервала-Шварц, втора заменик-премиерка и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово. На состанокот е заеднички констатирано дека односите помеѓу двете држави се добри, дека Косово е меѓу значајните трговски партнери на нашата држава, а е разговарано

Османи се сретна со Грвала-Шварц

Османи се сретна со Грвала-Шварц

За време на тет-а-тет средбата, како и за време на пленарните разговори на двете делегации, се разговараше за различни билатерални прашања од взаемен интерес, при што беше искажано задоволство од континуираниот политички дијалог и посветеноста за градење и продлабочување на добрососедските односи, во интерес на двете држави и неговата европска иднина

ФОТО+ВИДЕО | Гервала Шварц за „Отворен Балкан“: Паралелните иницијативи не се нешто ново, но може да бидат и опасни

ФОТО+ВИДЕО | Гервала Шварц за „Отворен Балкан“: Паралелните иницијативи не се нешто ново, но може да бидат и опасни

ФОТО+ВИДЕО | Гервала Шварц за „Отворен Балкан“: Паралелните иницијативи не се нешто ново, но може да бидат и опасни К. С. Пред 35 секунди Фото: Facebook/Бујар Османи Вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Косово, Доника Гервала Шварц, денеска на прес-конференција со шефот на дипломатијата Бујар Османи во Скопје, оцени дека

Косовската МНР: Иницијативата „Отворен Балкан“ ја сметаме за опасна, создава атмосфера дека е алтернатива на ЕУ

Косовската МНР: Иницијативата „Отворен Балкан“ ја сметаме за опасна, создава атмосфера дека е алтернатива на ЕУ

Вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Косово, Доника Гервала Шварц, денеска на прес-конференција со шефот на дипломатијата Бујар Османи во Скопје, оцени дека Иницијативата „Отворен Балкан“ може да биде опасна за Косово, како и да ја загрози заедничката цел на земјите од регионот, а тоа е членството во Европската Унија. –

Заев се сретна со косовската заменик-премиерка и министерка Гервала-Шварц

Заев се сретна со косовската заменик-премиерка и министерка Гервала-Шварц

Претседателот на Владата на Македонија, Зоран Заев, се сретна со Доника Гервала-Шварц, втора заменик-премиерка и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово. На состанокот е заеднички констатирано дека односите помеѓу двете држави се добри, дека Косово е меѓу значајните трговски партнери на нашата држава, а е разговарано и за перспективите